Wat is numerologie?

Numerologie is een berekeningsmethode die uitgaat van de trillingen van getallen. Je kunt alles omrekenen naar getallen, waardoor je aan de hand van de trillingen (elk getal heeft een eigen unieke trilling), een duidelijk beeld van een situatie of persoon kan schetsen. Indien het een persoon is die wordt berekend, wordt er uitgegaan van geboortedatum, wat resulteert in een levenslesgetal, wat inzicht biedt in wat de persoon voor beroepsmogelijkheden heeft, wat hij aan of af moet leren in dit leven en welke mogelijkheden je hebt ontvangen om je lot te vervullen. Door vervolgens de geboortenaam te berekenen ontstaan er drie verschillende ge-tallen te weten: Zielsgetal, Persoonlijkheidsgetal en Lotgetal.

Het Zielsgetal biedt inzicht in wie je werkelijk bent, het Jij dat enkel door jezelf gekend wordt. Dit deel van je persoonlijkheid wordt door anderen niet onderkent, tenzij ze je heel goed kennen.

Het Persoonlijkheidsgetal geeft aan hoe je bij anderen overkomt, het wil niet zondermeer zeggen hoe je bent, maar hoe je gezien wordt. Het geeft dus aan wat anderen van je verwachten op grond van het beeld dat je oproept.

Het Lotgetal geeft aan wat je in dit leven moet doen, wat je hier tot uiting moet brengen. Dit getal geeft het doel van je leven aan. Met name het pad dat je moet gaan, wat je moet volbrengen, dat wat je moet zijn.

Welk getal past bij u??

Hierbij wil ik u een kleine blik bieden op de numerologie: reken aan de hand van het volgend voorbeeld u getal uit, en lees de betekenis hiervan. Het is een samenvatting van de trillingen die onder uw getal werkzaam zijn, voor een compleet beeld van u als mens zijn er meerdere getallen die meespelen, die kunnen berekent worden in een numeroscoop. Om aan uw getal te komen telt u de geboortedatum en jaar bij elkaar op. Bijvoorbeeld uitgaand van 2-3-1997 wordt de berekening als volgt 2+3+1+9+9+7=31 daarna 3+1=4 in dit geval is het getal dus 4. uitgaand van 29-12-1976 wordt de berekening als volgt 2+9+1+2+1+9+7+6=37 dan 3+7=10 en 1+0=1 in dit geval is het getal dus 1.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

U bent een 1 dan gelden de volgende trillingen voor u!

Je zult nogal eens op tegenstand stuiten in je omgeving, door je karakter dat erg explosief is. Je bent eigenzinnig en laat je niet tegenhouden in dat wat je nastreeft. Je bent een krachtig persoon die zelf heel goed in staat is zijn eigen beslissingen te nemen, je voelt je de baas in eigen lijf en huis en zult er voor zorgen dat je dat ook blijft. Je bent altijd op zoek naar het uitbreiden van je mogelijkheden, en je bezit. Je bent spontaan, en bereid om iets te leren. Je bent een individu op zich, en werkt het best alleen. Je bent je heel goed bewust van je eigen kracht en zult niet gemakkelijk op de achtergrond functioneren,” jij bent de directeur van het circus die midden in de ring in de schijnwerpers wilt staan.” Binnen een relatie zoek je een sterke partner die het evenwicht in stand kan houden, verdiep je echter wel eerst in de verlangens en verwachtingen van deze persoon, en bepaal of je daar aan kan en wil voldoen, voordat jij je hals over kop ergens in stort wat je uiteindelijk door je sterke karakter niet kan volbrengen. Je bent onafhankelijk en kunt goed functioneren in een leiding gevende positie. Je houd van uitgesproken mooie kleding, het liefst naar het laatste mode beeld, op elk feest zul je opvallen door de manier waarop je jezelf presenteert en kleed. Je bent niet erg ingesteld op de behoeften van anderen daar je te veel bezig bent met je eigen behoud en leventje. De drang naar vrijheid in denken en handelen is erg sterk aanwezig, kijk uit dat het niet uitmond in egoïsme. Je motto is IK ben, en dat zal je tegen elke storm in bewijzen.

U bent een 2 dan gelden de volgende trillingen voor u!

Je bent iemand van tegenstellingen, altijd op zoek naar een passende tweede helft die de steun en aanvulling kan bieden waar je naar op zoek bent. Je bent niet iemand die zich prettig voelt in eenzaamheid je hebt altijd behoefte aan mensen om je heen, het liefst iemand die er speciaal voor jou is. Als je nog niet in een relatie zit zul je er altijd naar op zoek zijn om daarmee je angsten en onzekerheid de baas te blijven. De mening van de buitenwereld is heel belangrijk voor je, en je trekt je alles aan wat een ander over jouw leven heeft te vertellen. Je bent dan ook sterk te beïnvloeden door anderen. Je stemmingen kunnen snel wisselen van grootte hoogte tot de diepste diepten, daarom kan de omgang met jou voor anderen moeizaam verlopen omdat ze vaak niet weten hoe met je om te gaan. Je bent een harde werker, maar blijft het liefst op de achtergrond waar je in rust je werk kunt doen. Je verlangen naar vrede, rust en harmonie is groot, je bent attent en probeert je altijd aan te passen hoewel dit soms veel van je energie vergt. In je huis zal het bijna altijd netjes zijn omdat je een pietje precies bent. Je kunt moeilijk tot beslissingen komen door de eeuwige dualiteit in je geest. Je keuze in kleding is onopvallend maar degelijk en netjes. Gebruik je energie verstandig voor één doel tegelijk in plaats van te verdelen over te veel objecten tegelijkertijd. Zeker omdat de keus maken tussen verschillende dingen voor jou een te moeilijke opgave is door de twijfel die altijd weer omhoog komt. Leer de zon te zien, zonder je af te vragen wanneer het gaat regenen.

U bent een 3 dan gelden de volgende trillingen voor u!

Je beoordelingsvermogen over wat wel en niet haalbaar is functioneert niet altijd optimaal, waardoor het je vaak moeilijk af gaat besluiten te nemen, dit doordat je nooit rechtstreeks op je einddoel afgaat, maar dit tracht te bereiken via allerlei omwegen. De juiste inzet is altijd aanwezig, maar tegelijkertijd doen zich allerlei situaties voor waardoor je wel genoodzaakt wordt van de door jou gekozen weg af te wijken. Je bent een vlotte prater wat in je voordeel werkt wanneer je in moeilijke situaties terechtkomt, tevens zul je hier door veel vrienden bezitten omdat ze graag in je onderhoudend gezelschap verkeren. Je bezit een rusteloze energie die je in staat stelt om snel van ziektes en tegenslagen te herstellen. Je uithoudingsvermogen is enorm zeker wanneer het om relaties gaat. Je probeert altijd een stevige basis te creëren voor je gezin en de verantwoordelijkheid daarvoor neem je heel serieus. Jij voelt je gelukkig wanneer je een ander gelukkig hebt gemaakt. Ondanks je eigen onzekerheid ben je heel goed in staat een ander uit zijn of haar onzekerheid te halen. Je zult je huis met smaak inrichten, en nooit klaar zijn met bouwen of verbouwen om het nog meer te verfraaien. Je houd van reizen en elke mogelijkheid daartoe pak je met twee handen aan, of het nu om een exotische verre reis gaat of een dagje naar de dierentuin. Kijk uit dat je niet te veel tegelijk aanpakt, omdat je talenten dan verloren gaan, richt je liever op één ding en specialiseer je daarin om tot de beste resultaten te komen.

U bent een 4 dan gelden de volgende trillingen voor u!

Je bent een bouwer, ijverig met een grote concentratie, altijd bouwend aan het verbeteren van je positie, om op deze manier de zekerheid te creëren dat het je nooit aan iets zal ontbreken, je angst ooit in armoede te moeten leven drijft je hiertoe. In je beroep kun je bijna alle kanten op, je bent een harde werker en niet bang om vuile handen te krijgen, en je interesse is heel breed, je wilt veel verschillende dingen meemaken, daardoor zal je waarschijnlijk meerdere malen van beroep wisselen. Je hebt het gevoel van vrijheid nodig en kunt minder goed tegen beperkingen, daar dit je remt in je drang om te bouwen. Je hebt veel variatie nodig in je leven en bent altijd op zoek naar nieuwe ervaringen. Je leeft om te leren, en je leert om te leven. Door je inzet zal het je materieel goed gaan, waardoor je de mogelijkheid krijgt om te sparen, voor als het is een tijdje minder goed gaat. Binnen een relatie ben je trouw en men weet wat men aan je heeft, je blik is altijd op de toekomst gericht en minder op het hier en nu. Mensen gaan graag met je om vanwege het vertrouwen dat je uitstraalt. Je toont vastbesloten en houd van een ordelijk bestaan, waar alles binnen vast gestelde regels verloopt. Bij tijden heb je sterk de behoefte om de natuur in te trekken om je accu weer even bij te laden en tot rust en inzicht te komen, je lichaam heeft dit nodig, dus probeer hier tijd voor vrij te maken. Je bent erg gesteld op een schoon huis en nette kleding. Je geeft verantwoordelijkheid, maar eist gehoorzaamheid als je eenmaal zelf een gezin gesticht hebt. Je hebt de neiging de sterren uit de hemel te plukken en zal je hele leven blijven proberen of het je lukt.

U bent een 5 dan gelden de volgende trillingen voor u!

Je bent eerlijk en rechtvaardig en ondanks de heftigheid waarmee het leven geleefd wordt kun je dit behouden. Je bent erg rusteloos en kunt niet lang op één plaats zijn zonder nerveus te worden. Je bent altijd bang dat je de boot gemist hebt of het gras aan de andere kant groener is. Het valt je moeilijk je concentratie vast te houden, omdat je in je hoofd al weer onderweg bent naar de volgende bestemming. Zolang je niet in een vaste relatie zit, zullen de liefjes elkaar snel afwisselen. Zodra je eenmaal je keus gemaakt hebt onderdruk je de neiging om weer verder te kijken en zet je voor de volle honderd procent in. Door je drang om steeds te veranderen kom je in contact met veel verschillende mensen en achtergronden, waardoor je een uitstekende mensen kennis ontwikkelt. Je zult jezelf altijd zo tentoonstellen dat je in het middelpunt van de belangstelling staat, dit heeft je grote ego nodig om gestreeld te worden en te kunnen groeien. Je houd van lekker eten, uitgaan en al het goede wat het leven te bieden heeft, je leeft maar één keer, dus waarom zou je er niet van genieten zou een uitspraak van jou kunnen zijn. Je kunt je verdiepen in een studie of goed boek met als doel je te ontwikkelen. Bij de opvoeding van je kinderen ben je ruimdenkend, en vind je het bij brengen van cultuur een belangrijk iets, je zult ze zo breed mogelijk opvoeden en een goede basis meegeven voor hun verdere leven. Voor jou is vooruitgang verandering en verandering vooruitgang en dit is waar je voor leeft.

U bent een 6 dan gelden de volgende trillingen voor u!

Harmonie binnen relatie en gezin is waar je naar streeft, je bent gelukkig als je kunt zorgen voor hen die je lief zijn. Je bent een steun voor ieder die bij je komt uithuilen, en weet dan de juiste woorden te vinden om troost te kunnen bieden. Je plichtsbesef is zo groot dat het je zeker geen makkelijk leven bezorgd, daar je altijd bezig bent met de nood van een ander vergeet je tijd vrij te maken voor jezelf. Je voelt je verantwoordelijk voor bijna de hele wereld en dit gegeven drukt zwaar op je schouders. Je relatie is gebaseerd op gevoel en warmte, je bent romantisch ingesteld, en probeert dit binnen de relatie levendig te houden, heb je de pech dat je partner niet romantisch is ingesteld, dan verpak je het in dromen van een dineetje bij kaarslicht met zachte muziek op de achtergrond, afgesloten door een tocht in een gondel over het water waar de maan op weerspiegeld en blijft dromen dat het ooit waarheid zal worden. Je zult in je leven vaak tegen problemen binnen familie omstandigheden aanlopen die veel van je krachten zullen opeisen, maar je lijkt een oneindige veerkracht te bezitten die je helpt je hier over heen te zetten, want je streeft immers naar volmaakte harmonie. Je bezit een goed inzicht in kleuren en experimenteert hier graag mee, ga ter ontspanning schilderen en je zult ontdekken dat je prachtige dingen creëert. Leer jezelf op de voorgrond te plaatsen, geef niet alles weg, bewaar een klein beetje voor jezelf. Zoek op zijn tijd het strand en de zee op en geniet van de harmonie die het je brengt.

U bent een 7 dan gelden de volgende trillingen voor u!

Je zoekt naar een perfectie die zelden bereikt wordt, daar de tijd en rust niet genomen wordt om het leven voldoende te onderzoeken. Je visie op het leven wijkt af van de meerderheid, waardoor je vaak tegen onbegrip aanloopt. Men snapt niet of wil niet snappen hoe jij tegen het leven aankijkt, dit maakt dat je vaak een eenzaam gevoel zal hebben. Bij het zoeken naar een relatie kan dit ook een struikelblok blijken te vormen. Daar jij op zoek bent naar een bepaalt niveau van gevoel, wat slechts weinigen zullen bezitten. Probeer in situaties niet te snel in te grijpen, laat de dingen rustig op je af komen dan behaal je de grootste successen. Je leest, denkt en mediteert graag, en voelt de drang om je te verdiepen in spirituele, mystieke of filosofische zaken. Muziek sluit aan bij je gevoel je bent heel muzikaal ingesteld. Dieren en vooral de zielige zwerfdieren trekken je aan, als je de mogelijk hebt zul je zeker een huisdier bezitten, omdat het gevoel zuiver is wat je uitwisselt, zij geven liefde zonder aanzien des persoon. Je behoefte aan een rustige en vredige omgeving is groot, als er te veel lawaai is wordt je nerveus. Ondanks dat je graag in een relatie verkeert kun je gemakkelijk alleen wonen. Je hebt een dromerig iets over je wat andere aantrekt. In periodes zoek je de rust op die je nodig hebt om bij jezelf te komen en een dieper inzicht in het leven te krijgen.

U bent een 8 dan gelden de volgende trillingen voor u!

Je bent wie je bent en je karakter is nergens door te beïnvloeden. Je bent altijd bezig vooruit te komen in de wereld, je bezit een groot uithoudingsvermogen en een onuitputtelijke energie bron, je haalt uit elke situatie wat er in zit. Je komt dominerend over op andere mensen en bij tijden ben je dit ook, je geldingsdrang is enorm. Hoe hard je het ook probeert het lukt je nooit om op de achtergrond te blijven, voor je het weet heb je alweer de leiding op je genomen, en ben je aan het doen waar je goed in bent “organiseren en coördineren”. Je houd van gezelligheid en hebt graag mensen om je heen, door je inzicht speel je vaak de bemiddellende rol als situaties uit de hand dreigen te lopen. Je relatie is gericht op zuivere liefde, daar het voor jou heel belangrijk is gevoel te geven en te ontvangen, je zult hier nooit gebrek aan hebben daar je altijd een grote groep bewonderaars bezit. Voel jij je echter bedreigt binnen een relatie dan sluipt heel langzaam de jaloezie naar binnen, die je binnen de perken moet zien te houden daar dit anders heel extreme vormen aan kan nemen. Je kunt praktisch elk probleem door je sterke karakter overwinnen, voor het verwerken heb je echter lange periodes van teruggetrokken leven nodig, waarin je zoekt naar het hoe en waarom! Tot het moment dat zich een nieuwe uitdaging aandient die je wakker schud en weer in beweging laat komen. Je agenda is meestal een rommeltje, je komt je afspraken prima na, maar meestal moet je op het laatste moment nog alles regelen omdat je overal te laat aan begint. Als men zich van te voren aan dient ziet je huis er prima uit, men zou alleen niet moeten zien hoe je het laatste half uur gerend heb om het zo netjes te krijgen.

U bent een 9 dan gelden de volgende trillingen voor u!

De drang die achter dit getal zit is voltooien. Vanuit deze drang zul je altijd eerst iets afmaken voor je aan iets nieuws begint, je zult zelden met meerdere dingen tegelijk bezig zijn, omdat je er een hekel aan hebt je energie te versnipperen, je richt het liever op één groot project. Je bezit een enorme overtuigingskracht waarmee je anderen jou standpunt duidelijk kunt laten zien en overnemen. Voor jou is alles WEL of NIET er is geen tussenweg mogelijk. Je liefde is groot en breed, en je voelt je veilig binnen een relatie waar je je hartstocht kwijt kunt, als je liefde beantwoord wordt ben je de ideale partner, wordt je liefde echter afgewezen, is het voor jou heel moeilijk los te laten en verder te gaan, en kun je een obsessie voor de persoon ontwikkelen, vanuit de drang om alles te voltooien. Je bent zeker niet gierig te noemen, ieder die op je deur aanklopt mag meedelen in wat je op dat moment te geven hebt, kijk echter uit dat hier geen misbruik van wordt gemaakt. Ondanks dat bijna alles wat je aanpakt ook lukt, en je dus dat voordeel brengt waar je naar op zoek bent, zul je nooit helemaal tevreden zijn en altijd meer willen. Je bezit een onzichtbaar verlangen, waardoor je steeds op zoek bent naar nieuwe uitdagingen of sensatie. Je zou een uitvinder kunnen zijn vanwege je drang om te onderzoeken. Ondanks je sterke karakter, kun je bij echte tegenslag in paniek raken, tot je weer een lichtpuntje in het duister ziet wat je kunt vastpakken om de situatie weer ten goede te keren. Leer je emotie in de hand te houden, omdat anders het evenwicht verstoort wordt waardoor je klachten van allerlei aard kunt krijgen. Zit je emotioneel goed in je vel dan is de wereld te klein voor al je mogelijkheden.